Descoperă Ce Înseamnă Codul 6Jx15H2 pentru Jante

6jx15h2 ce inseamna

Știai că dimensiunile jantelor pot influența în mod semnificativ performanța și siguranța vehiculului tău? Unul dintre aspectele esențiale în determinarea compatibilității jantelor cu automobilul tău este codul 6Jx15H2. Acest cod, aparent misterios, ascunde informații cruciale despre dimensiunile și specificațiile tehnice ale jantelor.

Cele mai importante aspecte de reținut:

  • Codul 6Jx15H2 indică latimea interioară (6 inch), profilul buzei (J) și diametrul total (15 inch) al unei jante.
  • Specificațiile tehnice ale jantelor sunt esențiale pentru alegerea anvelopelor potrivite și pentru asigurarea unei conduceri sigure și eficiente.
  • ET-ul (Einpress Tiefe) reprezintă distanța dintre zona de fixare a butucului și axa de simetrie a jantei și poate afecta manevrabilitatea și stabilitatea vehiculului.
  • Există și alte specificații importante, precum PCD-ul (Pitch Circle Diameter), profilul jantei, alezajul central (CB), numărul de prezoane și distanța dintre prezoane.
  • Greutatea jantelor poate varia în funcție de materialul de fabricație și poate influența performanțele vehiculului.

Ce înseamnă ET-ul la jante și de ce este important?

ET-ul (Einpress Tiefe) la jante reprezintă distanța dintre zona de fixare a butucului și axa de simetrie a jantei. Acesta exprimă până la ce punct janta se poate integra în caroserie sau cât de mult poate ieși în afara.

Valorile ET-ului pot fi pozitive, negative sau chiar zero. Un ET prea mare sau prea mic poate afecta manevrabilitatea vehiculului și stabilitatea acestuia. Este important să cunoaștem valorile ET-ului de la mașina noastră pentru a putea alege jantele potrivite și pentru a asigura o funcționare sigură și optimă a vehiculului.

Ce trebuie să știi despre celelalte specificații tehnice ale jantelor?

În afară de dimensiunile jantei și ET, există și alte specificații tehnice ale jantelor. PCD (Pitch Circle Diameter) reprezintă distanța dintre centrele a două prezoane aflate în poziții opuse. Diametrul total al jantei este măsurat în inch și indică dimensiunea exterioară a jantei.

Profilul jantei, indicat de litera J sau alte litere, arată pe ce suprafață se așază anvelopa. Alte specificații includ alezajul central (CB), care indică diametrul găurii din zona centrală a jantei, numărul de prezoane și distanța dintre prezoane.

Greutatea jantelor poate varia în funcție de materialul din care sunt fabricate și poate influența performanțele vehiculului. Aceste specificații tehnice sunt importante pentru a asigura o potrivire optimă între jante și anvelope, precum și pentru a asigura stabilitate și siguranță în timpul condusului.

FAQ

Ce înseamnă codul 6Jx15H2 pentru jantele auto?

Codul 6Jx15H2 este o specificație tehnică a jantelor auto. „6” reprezintă lățimea interioară a jantei în inch, „J” indică profilul buzei de la jantă, iar „15” este diametrul total al jantei în inch. „H2” indică numărul și aspectul umerilor de pe profilul jantei. Dimensiunile jantei sunt importante pentru a alege anvelopele potrivite și pentru a asigura o funcționare optimă a vehiculului.

Ce înseamnă ET-ul la jante și de ce este important?

ET-ul (Einpress Tiefe) la jante reprezintă distanța dintre zona de fixare a butucului și axa de simetrie a jantei. Acesta exprimă până la ce punct janta se poate integra în caroserie sau cât de mult poate ieși în afara. Valorile ET-ului pot fi pozitive, negative sau chiar zero. Un ET prea mare sau prea mic poate afecta manevrabilitatea vehiculului și stabilitatea acestuia. Este important să cunoaștem valorile ET-ului de la mașina noastră pentru a putea alege jantele potrivite și pentru a asigura o funcționare sigură și optimă a vehiculului.

Ce trebuie să știi despre celelalte specificații tehnice ale jantelor?

Pe lângă dimensiunile jantei și ET, există și alte specificații tehnice ale jantelor. PCD (Pitch Circle Diameter) reprezintă distanța dintre centrele a două prezoane aflate în poziții opuse. Diametrul total al jantei este măsurat în inch și indică dimensiunea exterioară a jantei. Profilul jantei, indicat de litera J sau alte litere, arată pe ce suprafață se așază anvelopa. Alte specificații includ alezajul central (CB), care indică diametrul găurii din zona centrală a jantei, numărul de prezoane și distanța dintre prezoane. Greutatea jantelor poate varia în funcție de materialul din care sunt fabricate și poate influența performanțele vehiculului.

Link-uri sursă

Similar Posts